Nuffnang Ads

SAJIAN KAMI

BERITA-BERITA KASUS JENAYAH SEKSUAL DAN BERITA-BERITA SEMASA..

Isnin, 30 Januari 2012

Anak KPN kesal penyebar berita palsu
SHAH ALAM - “Ayah saya sedang bersiap untuk menghadiri majlis makan malam sewaktu khabar angin mengatakan beliau meninggal dunia."

Demikian kata Muhammad Amsyari, anak sulung Ketua Polis Negara, Tan Sri Ismail Omar, ketika menafikan berita kematian ayahnya kepada wartawan, semalam.

Menurut Amsyari, beliau mendapat khabar angin itu melalui khidmat pesanan ringkas (SMS) dan panggilan telefon daripada kenalannya, kira-kira jam 1 pagi.

“Anak mana yang tidak terkejut apabila mendengar berita kehilangan insan tersayang. Inikan pula ayah dengan mak (Puan Sri Suriati Md Sobri) berada di London.

“Selepas mendapat berita itu, saya terus menghubungi mak bagi mendapatkan penjelasan sebenar. Mujur ia hanya khabar angin.

“Pagi tadi, selepas selesai solat Subuh, saya dapat bercakap dengan ayah dan ibu. Syukur, mereka sihat dan selamat,” katanya.

Menurutnya, kira-kira jam 1 petang semalam, beliau sekali lagi menghubungi ibunya bagi bertanya khabar, biarpun sudah menyedari berita yang tersebar itu hanya palsu.

“Ayah dan mak juga terkejut dengan berita tersebut. Mak memaklumkan ketika itu ayah sedang bersiap untuk ke majlis makan malam,” katanya.

Amsyari terkilan dengan penyebaran khabar angin tersebut yang sedikit sebanyak membuatkan hati keluarganya tidak tenteram.

“Saya hanya mampu berdoa untuk keselamatan dan kesihatan ayah dan mak,” katanya.

Ismail berlepas ke United Kingdom Rabu lalu untuk lawatan kerja.

PENCARIAN DIBLOG INI

Arkib Blog

Anda juga perlu baca

Related Posts with Thumbnails

Pengikut

Test for your internet speed

Ads

Catatan Popular