Nuffnang Ads

SAJIAN KAMI

BERITA-BERITA KASUS JENAYAH SEKSUAL DAN BERITA-BERITA SEMASA..

Jumaat, 30 Disember 2011

Kali terakhir bersama tunang ke Hospital Taiping
KUALA KANGSAR – Hasrat bakal pengantin, Husnul Khatimah Sapian, 22, untuk mendirikan rumah tangga pada tahun hadapan tidak kesampaian apabila tunangannya, Mohd Abdillah Mohd Khairuddin, 27, maut akibat kemalangan yang berlaku di tempat kerjanya, di sebuah gudang perabot, di sini, semalam.

Menurut Husnul Khatimah, sekujur badannya menggigil sebaik sahaja menerima panggilan ibu mangsa, Hamidah Moham­mad, 50, pada kira-kira jam 10 pagi, yang memaklumkan tragedi berkenaan kepadanya.

“Semalam (kelmarin) baru sahaja dia bersama ibunya menemani saya ke Hospital Taiping kerana saya mempunyai masalah jantung dan sungguh tak sangka hari ini (semalam) dia telah pergi untuk selamanya,” katanya ketika ditemui di rumah mangsa, di Kampung Banjir, di sini, sema­lam.

Katanya, mangsa menghubunginya kira-kira jam 12 tengah malam, selepas menghantarnya pulang ke rumah.

‘Abang sedih sangat malam ini. Rasa nak menangis, tapi tak tahu kenapa’, merupakan antara kata kata akhir mangsa kepada Husnul Khatimah.

Menurutnya, mangsa meluahkan rasa kecewa kerana tidak mendapat kerja yang diusahakan, dan merasa penat untuk terus mencuba.

Husnul Khatimah juga mengakui yang dia perasan perubahan sikap mangsa yang ditunjukkan pada malam sebelum kejadian, namun tidak pernah menyangka ia sebagai suatu petanda.

“Kami baru sahaja bertunang pada 20 November lalu dan merancang untuk mendirikan rumah tangga tidak lama lagi.

“Saya dimaklumkan tragedi berlaku pada kira-kira jam 9.40 pagi ketika dia menjalankan tugas di bahagian belakang gudang perabot itu, dan dipercayai ditimpa rantai pengangkat sebuah lif pengangkut barangan yang belum siap dibina,” katanya.

PENCARIAN DIBLOG INI

Arkib Blog

Anda juga perlu baca

Related Posts with Thumbnails

Pengikut

Test for your internet speed

Ads

Catatan Popular